Sætter du dig selv i fokus?

11. august 2020

Når vi er stressede ender vi ofte med at halse rundt for at gøre andre tilpasse – og glemmer os selv. Ofte er vi hensynsfulde, lyttende, hjælpsomme og vi yder mere, end kræfterne rækker til. Og vi holder i bedste fald først pause og siger fra, når det bare er for meget, når vi er helt flade og i underskud af energi.

Udtrykket ”Jeg er helt ude af mig selv” passer ofte ret godt, når man er stresset – man er ikke i kontakt med sig selv og sine behov.

I et stresscoachingforløb er et af målene at ”retfærdiggøre”, at have fokus på sig selv. Og med retfærdiggøre mener jeg, at rigtig mange af mine klienter ikke synes, de kan ”tillade” sig at have fokus på sig selv – for hvis man har det, er man jo egoistisk!

Men – ikke at have fokus på dig selv betyder faktisk, at du er egoistisk, for så kan du – i hvertfald på sigt – ikke længere være noget for andre. Og i bund og grund er det at være noget for andre, noget de fleste af os finder mening i.

En af mine tidligere klienter som lagde ud med – som så mange andre – ikke at have fokus på sig selv – men som blev klogere undervejs i forløbet, og endte med at skrive dette til mig:

“Jeg tænker tit på dig og alt hvad du har gjort for mig. Uden dig, din hjælp og din personlighed havde jeg ikke været, hvor jeg er i dag. Der går ikke en uge, uden jeg skænker dig en tanke og de forskellige ting, vi har fået drøftet under min stressperiode. Jeg skylder dig en kæmpe tak og er dit arbejde evigt taknemmelig – det har gjort, at jeg har sat mig selv fuldkommen i fokus. Så TUSIND TAK for det.”

Vil du også skubbes i en retning, hvor du har mere fokus på dig selv – til gavn for både dig selv og dine nærmeste?